- 225 g suhkrut (1 cup)
- 4 suurt muna
- 240 ml piima (1 cup)
- 240 ml õli (1 cup)
- 1tl vanilliinsuhkurt
- 300 g jahu (2 cup)
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 3 spl tumedat kakaod
- võid vormi määrimiseks
Pane ahi sooja 275 kraadi juurde. Määri koogivorm võiga kokku, nii küljed kui ka põhi.
Võta suur kauss, mikserda seal heledaks muna ja suhkur, u 2 minutit. Seejärel lisa vanilje, piim ja õli ning mikserda uuesti madalal kiirusel kõik ühtlaseks seguks.
Eraldi anumas sega jahu, küpsetuspulber ja sool.Seejärel lisa need vedelasse segusse ja sega kõik ühtlaseks massiks. Jälgi, et ei jääks jahu tükke.
Vala pool segust teise kaussi ja lisa sinna läbi sõela kakao. Sega hoolikalt segu ühtlaseks.
Tõsta 3 spl heledat segu koogivormi keskele ja seejärel tumedat segu 3 spl vormi keskele jne. Vormi tekivad rõngad, äärtesse peenemad ja keskele laiemad.
Kui segud on vormi valatud siis aseta vorm ettevaatlikult ahju umbes 35-45 minutiks. Lasel koogil jahtuda umbes 10 minutit ja eemalda koogivormi ääred, ning raputa kaunistuseks peale tuhksuhkrut.
Retsept pärineb: thewhimsicalcupcake.wordpress.com
Hei! Vahva blogi Sul lihtsate asjadega, aga kas retseptis ei peaks olema mitte 175 kraadi...275 on kuidagi kolepalju...
ReplyDeleteOriginaal retseptis on kirjas 350F ehk siis 275C ja see ei ole liiast. :)
ReplyDelete